Jump to content

Forcat e Armatosura të Bolivisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Forcat e Armatosura të Bolivisë (spanjisht: Fuerzas Armadas de Bolivia) janë ushtria e Bolivisë. Forcat e Armatosura të Bolivisë janë përgjegjëse për mbrojtjen, si të jashtme ashtu edhe të brendshme, të Bolivisë dhe ato përbëhen nga Ushtria Boliviane, Forca Ajrore Boliviane dhe Marina Boliviane. Të gjitha këto institucione varen nga Ministria e Mbrojtjes e këtij vendi.