Jump to content

Forcat e Armatosura të Esuatinit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Forca e Mbrojtjes Umbutfo Esuatini (UEDF) është ushtria e Mbretërisë afrikano-jugore të Esuatinit (Swaziland). Përdoret kryesisht gjatë protestave të brendshme, me disa detyrime kufitare dhe doganore; forca nuk ka qenë kurrë e përfshirë në ndonjë konflikt të huaj. Ushtria ka pasur me shkallë të lartë të infektimit me HIV. Që vendosja e masave, norma është në rënie.