Forcat e Armatosura të Palestinës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Emblemi i Forcat të Sigurisë Kombëtare Palestineze

Forcat e Sigurisë Kombëtare Palestineze (NSF; arabisht: قوات الأمن الوطني الفلسطيني Quwwat al-Amn al-Watani al-Filastini) janë forcat paraushtarake të sigurisë të Autoritetit Kombëtar Palestinez.

Emri mund t'i referohet ose të gjitha Forcave të Sigurisë Kombëtare, duke përfshirë disa shërbime speciale, por duke mos përfshirë Forcat e Sigurisë së Brendshme, Gardën Presidenciale dhe Inteligjencën e Përgjithshme, ose mund t'i referohet forcës kryesore brenda Forcave të Sigurisë Kombëtare. Që nga nënshkrimi i Marrëveshjes së Oslos, këto forca veprojnë në zona të kontrolluara nga PNA-ja. Në vitin 2003, organizatat u bashkuan në Shërbimet Palestineze të Sigurisë.

Forcat e Sigurisë Kombëtare Palestineze angazhohen në veprimtari të ndryshme, duke përfshirë zbatimin e përgjithshëm të ligjit. Një vlerësim i përafërt i forcës së përgjithshme që nga viti 2007 është 42,000 trupa. Ndërsa konflikti izraelito-palestinez vazhdon, forcat e sigurisë veçanërisht bashkëpunojnë me agjenci të tjera të zbatimit të ligjit, të tilla si arrestimi i nëngrupeve militante dhe ndihma e qeverisë izraelite në ndjekjen penale të atyre që janë kapur. Sipas The Jerusalem Post, "Në të kaluarën, forcat palestineze të sigurisë kanë liruar terroristët e arrestuar dhe më pas kanë informuar në heshtje Izraelin për të zbutur kritikat e brendshme publike kundër dorëzimit të palestinezëve në Izrael."