Frangu Ar

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Frangu Ar
20 Franga O.jpg
Banka qëndrore Banka e Shqipërisë
Përdoruesi(t) Mbretëria Shqiptare
Nënnjësi
1/5 Leku
1/100 Qindark ari
Shumës Franga Ari
Leku Lekë
Monedhat
Përd. i shpeshtë 10, 20, 50 dhe 100 franga
Kartëmonedhat
Përd. i shpeshtë 5, 20 dhe 100 franga

Frangu Ar (shumës:Franga Ari) ka qenë monedha e Shqipërisë nga viti 1926 deri në vitin 1947, kur vendin e vet e zuri Leku.

Monedhat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Monedhat u bënë të gjitha në Itali.

Monedha të emetuara në vitin 1926[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në 1926 u emetuan 7 monedha.

Monedha të emetuara në vitin 1927[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në vitin 1927 u emetuan 9 prerje monedhash.

Monedha të emetuara në vitin 1928[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në vitin 1928 u emetua vetëm 1 monedhë.

Monedha të emetuara në vitin 1931[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në vitin 1931 u emetuan vetëm 2 prerje monedhash.

Monedha të emetuara në vitin 1935[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në vitin 1935 u emetuan 4 prerje monedhash.