Fraza

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Fraza (greqishtja φράση, phrássi - fjalia, shprehja, kthesa, krahasoj Strofa) emërohet në gjuhësim përgjithësisht elementi fjalisë, që vetëm mbyllur munden të zhvendosen. Është njësia më e madhe fonetike që paraqitet e njësuar nga ana intonacionare dhe kumtuese. Fraza mund të përbëhet nga një e më shumë sintagma. Ajo përfshihet midis dy pauzave të gjata, si : Ai, duke ecur, mendonte shumë gjëra.