Frederick Robert Cromwell

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Federick Robert Cromwell
Anëtar i Parlamentit Kanadezë për Compton
1911 – 1917
Paraardhësi: Aylmer Byron Hunt
Pasardhësi: Aylmer Byron Hunt
Të dhënat personale
Lindi më: 13 maj 1872
Vdiq më: 16 tetor 1950 (78 vjeç)
Partia politike: Partia Konservative

Frederick Robert Cromwell (13 maj 1872 – 16 tetor 1950) ishte politikanë kanadezë në provincën e Kebekut.

Ai ishte djali i Thomas dhe Elizabeth (Kinnear) Cromwell, Cromwell ishte i arsimuar në shkollën publike. Ai ishte kryetarë i Klintonit, Kebeku në vitin 1902, një këshilltar në Eaton, Kebeku më 1907 dhe një këshilltar në Cooksville, Kebeku prej vitit 1909 deri më 1912. Një fermer dhe menaxher, ai u zgjodh në Shtëpinë e Kanadasë të Kombit për qarkun zgjedhor të Compton në zgjedhjet federale të vitit 1911. Një konservator, ai nuk morri pjesë në vitin 1917, por u mposht kur morri pjesë përsëri në vitin 1921.