Jump to content

Frederiku I

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Frederiku I në shekullin XVII mori nga perandori titullin Mbret i Prusisë. Ai i kushtoi vëmendje të veçantëe ushtisë, kështu që mbretërisë i organizoi një ushtri të madhe dhe me disciplinë të rreptë. Ushtria e Prusisë arriti të bëhej një nga ushtritë më të medha në Europë. Vetë veshja e mbretit ishte uniforma ushtarake, prandaj ai thirrej “Mbreti ushtar”. Edhe vetë vendi në ate kohë ngjante me një kamp ushtarak. Ushtarët kudo nderoheshin.