Fterra jonë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

“Fterra jonë” është gazetë periodike, kulturore e historike e komunitetit te fshatit Fterre.

Të përgjithshme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Gazeta ka pasqyruar me korrektësi historinë, arsimin, kulturën, traditën, jetën e fteriotëvë, aktivitetet e ndryshme, një numër të madhe fotografish të vjetra e të reja dhe ka botuar pjesë nga veprat e fteriotëve dhe te Fterrës.

Botuesit e gazetës “Fterra jonë” nga numri i parë deri ne Nr. 56 janë Muzafer Korkuti, Agron Xhama dhe Guro Zeneli. Nga Nr. 57 dhe në vazhdim botues janë Muzafer Korkuti dhe Agron Xhama dhe Feksor shkurti.

Historiku[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Numri i parë i gazetës doli më 25 prill 1997 me 8 faqe. Nga numri 3 fillon të ketë edhe fotografi. Qe nga viti 2010 gazeta ka filluar te jete e dergueshme edhe ne forme digitale.

Rubrikat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Numra të gazetës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]