Fukusi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Fukusi

Fukusi bën pjesë në grupin e algave te detit. Përveç pigmentit të gjelbërt përmbanë edhe pigmentin e murrmët. Jeton në detin Adriatik. Talusi (tali) i kësaj alge përbëhet prej shumë shtresave qelizash, është i gjatë deri në 30 cm dhe shumëherë bigëzohet. Në pjesën e sipërme te trupit gjenden trashjet sferike të mbushura me ajër.Ato njihet si "sallata e detit".

ildo-bime-dije