Fulterza

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Fulterza është faza larvore e brektocave dhe thithlopave. Fulterzat jetojnë plotësisht në ujë ku dhe marrin frymë me anë të verzave. Kanë bisht të gjatë për të notuar, dhe nuk i kanë ende gjymtyrët të zhvilluara.