Funksionalizmi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Funksionalizmi është shkollë e sociologjisë, e cila studion problemet shoqerore vetëm nga forma e jo nga përmbajtja. Kjo shkollë është e ngjajshme me gjeometrinë që i hulumton format matematikore pa marrë parasysh formën. Perfaqësues të kësaj shkolle janë: Georg Zimel dhe Leoplod Fon Vize.