Fyti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Faringu-fyti, është vend i kryqëzimit të rrugëve të frymëmarrjes dhe tretjes së ushqimit. Ajti nga zgavra e hundës nëper fyt kalon në laring, ndërsa ushqimi nga goja futet në kapërcall. Edhe fyti është i mbështjellë me mukozë në të cilen mblidhet pluhuri i cili permes lëngut jargor gjatë kollitjes hudhet në ambientin e jashtëm.