Jump to content

Gërshëra

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Gërshërët të dorës janë mjet operues për prerje instrumenteve. Ato përbëhen nga një palë faqe metalike të lidhura në mënyrë të tillë që buyët e tyre janë te mprehura dhe lëvizin kundër njëri-tjetrit. Gërshërë janë përdorur për prerjen e hollë e materialeve të ndryshme, të tilla si letër, karton, metalike petë, i hollë plastike, rroba, litar dhe wire. Gërshërë mund të përdoret gjithashtu për të shkurtuar flokët dhe ushqim.

Gërshërë gërshërë të mëdha dhe të ekzistojë në një larmi formash në vartësi të tyre qëllim përdor. Gërshërët për fëmijë përdoren vetëm në letër, kanë buzë e shurdhër për të garantuar sigurinë. Gërshërë për të prerë flokët e përdorur strukturën ose duhet të jenë shumë më të ashpër. Pjesa më e madhe tranxhë përdoret për të shkurtuar apo të metaleve të shkurtojë duhet të ketë buzë shumë të fortë, të mprehtë.

Specializuara përfshijnë gërshërë gërshërë të qepura, të cilat shpesh kanë një pikë e mprehtë dhe një pikë e topit për shkurtimin e ngatërroj strukturën, dhe gozhdë gërshërë, të cilat kanë gjarpëruar blades për shkurtimin e thonjve.

Special tranxhë përfshijnë lloje të pinking gërshërë të mëdha, të cilat kanë notched blades rroba të prerë që të japë ai një avantazh i valëzuar, dhe i hedh lëng gërshërë të mëdha, të cilat i kanë dhëmbët se flokët e hollë se sa kjo gjendje e mirë.