Gëzim Mekuli

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Gëzim Mekuli.jpg

Gëzim Mekuli Gëzim Mekuli lindi në Pejë (1966). Studioi në Universitetin e Prishtinës gjuhën dhe letërsinë angleze. Në Mainz të Gjermanisë studioj shkencat politike. Në Norvegji (Oslo) studioj shkencat e Filmit, Mediave dhe Komunikimit. Magjistroj në shkencat e Mediave (në drejtimin e Retorikës) në Universitetin e Bergenit, (Norvegji). Mekuli eshtë kritiku i parë i mediave në Kosovë. Gëzim Mekuli është i gjallë në debatet publike; në rrethin intelektual respektohet si kritik i paanshëm dhe si intelektual që solli frymë të re në fushën e kritikës së shkencave të medias.

Gëzim Mekuli eshte autor i librit kritik "Mediat dhe Politika". Disa artikuj mediatik të Gëzim Mekulit mund ti gjeni prane seksionit tek shqiperia.com ne AlbaniaOpinion.

Është aktivist i Lëvizjes vetëvendosje dhe në vitin 2010 ishte emëruar kandidat për deputet në parlamentin e Kosovës. Mekuli jeton dhe vepron në Oslo të Norvegjisë.