Gabimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Gabimi është shprehje me të cilën nënkuptohet nga jashtë së saktës, së vërtetës apo së duhurës. Kjo shprehje përposë që përdoret në jetën e përditëshme është e kufizuar edhe në lëmi të ndryshme shkencore.

Kështu përshembull në shkenca ekonomike Gabimi (ang.: Error) përkufizohet si: një veprim që pasqyron një shmangie nga rregullat e vendosura të kryera nga personeli në menyrë të pavetëdijshme për pasojat që rrjedhin prej tij [1].

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Kontrolli dhe Auditimi i brendshëm Arkivuar 9 maj 2007 tek Wayback Machine Gjon Ndreja, ITAP-Shqipëri dok. në internet, prill 2007