Gabriel Cramer

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Gabriel Cramer (lexo: Gabriel Kramer) 1704-1752 ishte matematikan i shquar zviceran dhe sipas tij është pagëzuar edhe Formula e Cramerit e cila jep zgjidhjet ose rrënjët e sistemeve të ekuacioneve lineare kur numri i të të panjohurave është i barabartë me numrin e ekuacioneve.