Jump to content

Gaforrja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Titulli Titulli
Gaforrja Gaforrja
Kembenujetuar Kembenyjetuar
Shembull Shembull
Shembull Shembull
Shembull Shembull
Shembull Shembull

Gaforret janë shtazë të cilat jetojnë në ujëra të ëmbël dhe të njelmët dhe përfaqësojnë këmbënyjëtuarit e sotëm më primitivë.Për njohjen e ndërtimit dhe mënyrën e jetesës si shembull merret gaforrja e lumit.Jeton në ujëra të ëmbël.Siperfaqja e trupit është e mbuluar me një mbështjellës të fortë i përbërë nga lënda e quajtur kitina e forcuar me lëndë gëlqerore.