Jump to content

Gangnihessou

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Gangnihessou ishte i pari nga "dymbëdhjetë mbretërit e Dahomeit". Gangnihessou mund të ketë qenë mbret rreth vitit 1620. Simbolet e tij ishin një zog gangnihessou mashkull (ishte një rebus për emrin e tij), një daulle, dhe një shkop gjuetie. Nuk është e qartë historikisht nëse ishte tamam mbret, apo nëse përdorte influencën e këshillave për të udhëhequr shoqërinë nëpërmjet të vëllait, Dakodonou, për të cilin është e qartë që mbahej si mbret.