Gani Mehmetaj

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Gani Mehmetaj (1955) ka lindur në Pejë është shkrimtar dhe publicist shqiptar. Ai është autor i rreth 25 veprave letrare, eseistike dhe publicistike. Romani "Zogjtë e qyqes" i autorit Gani Mehmetaj është shpallur fituesi i Çmimit letrar "Kadare" 2021.