Gaqo Spiru

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Gaqo Spiru aktor i shquar shqiptar, ka lindur në Durrës më 18 maj 1927 dhe është ndarë nga jeta më 22 tetor 2002.

Filmografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • "DETYRA E POSAÇME" 1963 Nën-kolonel sig.
 • "TOKA JONË" 1964 Meti
 • "HORIZONTE TË HAPURA" 1968 Motorrist (sek.partie)
 • "PËRSE BIE KJO DAULLE' 1969 Gazetari
 • "NJESITI GUERIL" 1969 Organizator i grupit në burg
 • "NUSJA E SHTETRRETHIMI" 1977


Teatër[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • "VAJZA NGA FSHATI" 1953 Pali
 • "DASMA E MADHE" 1954 Rexhep Ceka
 • "SHKARKUESI I PARË" 1957 (OPERETË)
 • "DREQNIT E KËNETËS" 1956
 • "DREDHITË E SKAPENIT" 1957 Argonti
 • "LJUBOV JAROVAJA" 1957 Kolonel Melini
 • "MBRAPA MUREVE" 1957 Sotir Shytaj
 • "TË RINJTË" 1958 Bujari (përgjegjës i njesitit të fshatit)
 • "KËRKUESIT E LUMTURISË" 1958 Damian Mikolov
 • "ÇESHTJA IVANOV" 1959 Mekov
 • "UDHËKRYQE E BARRIKADA" 1959 Civili
 • "BIRI I HUMBUR" 1960 Lambit Medejari
 • "NOTA “0” NË SJELLJE" 1960 Stefan Vardia (kryesor)
 • "SËMUNDJE E RREZIKSHME" 1960 Aliu (kryepuntor)
 • "E DELEGUEMJA" 1961 Sula (përgjegjës blegtorie)
 • "VOTRA E HUAJ" 1961 Lini
 • "ATA U RRITËN NË LUFTË" 1962 Czhao Lao Czhun (dramë kineze)
 • "NDALESA E FUNDIT" 1962 Koh (ushtari)
 • "SHUFRAT E HEKURTA" 1962 Gazmend Pojani
 • "INVADIMI" 1963 Fajunjin Nikollai Sergejevic
 • "JASHTË BIE SHI" 1964 Profesori
 • "HIJET E NATËS" 1964 Sotiri
 • "RRUGË TË TËRTHORTA" 1965 Aliu (komandant brigade)
 • "PULBARDHA" 1965 Shamrajev