Gaston Leroux

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Gaston Louis Alfred Leroux (6 maj 1868-15 prill 1927) ishte një gazetar si dhe autor francez.

Ai është i njohur për romanin e tij Fantazma e Operës - 1911 i cili pas një suksesi të madh, në vitin 1925 u bë film. Po ashtu romani i tij Misteri i dhomës së verdhë u bë një sukses i madh. Leroux lindi në Paris në vitin 1868. Ai vdiq më 15 prill të vitit 1927 në moshën 58 vjeqare.