Genti Tavanxhiu

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Genti Tavanxhiu u lind në Shkodër1973. Ka mbaruar liceun Artistik në Shkodër dhe pastaj ka studiuar për një periudhë kohe me Piktorin Lin Delija. Është larguar nga Shqipëria në 1993 dhe aktualisht jeton e punon në Itali. Genti Tavanxhiu është një nga shqiptarët e Italisë, i mirënjohur me arritjet e tij në fushën e skulpturës monumentale.