Jump to content

Georgi Përvanov

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Georgi Părvanov

Georgi Sedefçov Përvanov (2007) ishte Presidenti i Republikës së Bullgarisë - bullgarë nga Bullgaria.

Georgi Përvanov u zgjodh president i Republikës së Bullgarisë më 18 nëntor 2001. Udhëheqësi i Partisë Socialiste u bë ish-komunisti i parë që fiton në zgjedhjet presidenciale që prej rënies së komunizmit në Bullgari në fillim të viteve 1990. Fushata e tij para-zgjedhore u krye nën moton "Unë jam në anën tuaj" dhe nënvizonte çështjet sociale. Mbështetja për kandidaturën e Përvanovit ishte pothuajse dyfishi i asaj që partia e tij mori në zgjedhjet parlamentare pesë muaj më parë.