Jump to content

Germania (libër)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Harta e Perandorisë Romake dhe Germania Magna në fillim të shekullit 2, me vendndodhjen e disa fiseve të përshkruara nga Taciti si gjermanike

Germania, i shkruar nga historiani romak Publius Cornelius Tacitus rreth 98 PK dhe i titulluar fillimisht "Mbi origjinën dhe situatën e popujve gjermanikë" (latinisht: De origine et situ Germanorum), ishte një vepër historike dhe etnografike mbi fiset gjermanike jashtë Perandorisë Romake .