Gilbert Newton Lewis

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Gilbert Newton Lewis

Gilbert Newton Lewis lindi më 23 tetor 1875 në Weymouth, Massachusetts, ShBA dhe vdiq më 23 mars 1946 në Berkeley (Kaliforni). Ishte fizikant dhe kimist amerikan (ShBA).