Gjenetika molekulare

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Gjenetika Molekulare eshte lende qe studione, aspektin molecular te materialit gjenetik tek bimet ose kafshet. Menyren se si jane renditure acidet nukleike ne kromozome, rendesia e saj ne tiparet fenotipike dhe gjenetike. Roli rendesia dhe funksioni i gjeneve.