Gjeografia e Argjentinës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shtrirja e Argjentinës në botë

Argjentina është shtet i Amerikës Latine. Ajo në lindje ka kufi ujor, ndërs në verilindje, në veri dhe perëndim, ka kufi tokësor. Ajo ka shtrirje meridionale. Gjatësia veri jug e saj është 3700 km. Argjentina zë pjesën më të madhe te rajonit të pampës.

Është shteti i dytë me sipërfaqe në Amerikën Latine.

Relievi i Argjentinës cilësohet me disa tërësi të mëdha natyrore.

  • Grand Çako
  • Pmapa
  • Rrafshnalta e Patagonisë
  • Andet