Jump to content

Gjeorgjiket

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
1798 illustration


Georgicon ose Gjeorgjiket ose Georgica është një poemë mbi bujqësinë e poetit romak Vergili.

Në këtë poemë antike autori bënë përpjekje për të përgjithësuar njohurit mbi ekonomin fshatare. Poema përshkrohet nga një frymë dashurie e sinqertë e autorit për natyrën dhe bujqësinë.

Pjesa më theksuar për Epirin është kur tregon për përdorimin e tokës për qëllime produktive.

  • Libri I: 45-55

Burim i të dhënave

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]