Gjergj Gjini

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Gjergj Gjini (lindur më 23 tetor 1941 - 5 qershor 2011, Prishtinë), sportist, hendbollist shqiptar nga Kosova.

Gjergji ishte sportist aktiv së pari i angazhuar në sporte si futboll e basketboll e më vonë si hendbollist pionierë i Federatës së Henbollistëve të Kosovës. Si hendbollist kohë të gjatë ishte i angazhuar për skuadren nga Ferizaj "Borci". Vetë Gjergji ishte njëri nga themeluesit e kësaj skuadre, e cila më vonë arriti rrezulltate të shkëlqyera në Ligën e Henbollit të Kosovës, por edhe më gjërë. Gjergji njëherit në karieren e tij sportive ishte dhe udhëheqës i Shoqatës së Gjytarëve të hendbollit ku kishte rolin e vëzhguesit dhe njërin ndër njohësit më të mirë të rregullave të lojës së hendbollit në ish-shtetin e Jugosllavisë. Më vonë, Gjergji u zgjodhë kryetar i Federatës së Hendbollistëve të Jugosllavisë.


Mirënjohjet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ a b RTKlive, rubrika sport