Gjevrek

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Simit ose Gjevrek janë emra të zakonshëm që u janë dhënë bukëve të rrumbullakosura me susam. E konsumuar zakonisht në Turqi dhe në Ballkan, Edhe pse ndryshon sipas kulturave, preferohet që Gjevreku të jetë i freskët. Qyteti i Izmirit është i njohur për simitët e freskët.