Gjoçaj

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Flag of Albania.svg Gjoçaj
Noimage.png
Emri: Gjoçaj
Qarku: Qarku i Dibrës
Rethi: Rrethi i Matit
Komuna: Komuna Derjan
Kryeplak: -
Popullsia: -
Kodi telefonik: -
Lartësia mbidetare: -
Gjerësia gjeografike: -
Gjatësia gjeografike: -
Web-faqe: s'ka

Gjoçaj është një fshat në Shqipëri...

Gjeografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Demografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Fshati Gjoçaj në kulmin e zhvillimit të tij, kishte rreth 600 banorë dhe funksiononte rregullisht çdo shërbim shkollor, postar dhe spitalor.

Ekonomia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Dega më e rëndësishme e ekonomisë për fshatin Gjoçaj, aktualisht është blegtoria. Fshati braktiset përherë e më shumë dhe largimet në emigracion ose familjet që janë larguar drejt qyteteve e zonave të ulëta, kanë sjellë një pakësim të të ardhurave dhe rritje të madhe të moshës demografike çka ka sjellë edhe uljen e energjive për ekonominë e fshatit. Një tjetër burim të ardhurash mbetet bujqësia tejet ekstensive ku produktet ushqimore mblidhen vetëm për ruajtje në stinën e dimrit dhe pranverës së hershme në formën e turshive, reçelrave dhe kompostove duke zbritur disi shpenzimet në ushqime të freskëta. Ruajtja e frutave si mollët dhe gështenjave përbën bazën e fibrave ushqimore dhe ruajtjen e shëndetit fizik dhe mendor.

Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shih dhe këtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]