Jump to content

Gjuha Ata

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Gjuha Ata, e njohur edhe si Pele-Ata pas dy dialekteve të saj, ose Wasi, është një izoluar gjuhë që flitet në ishullin e Re të Britanisë, Papua New Guinea. Ajo mund të lidhet me izolantët Anêm dhe Yélî Dnye në një familje tentative të Yele-West Britania e re. Ka rreth 2000 folës.[1][2]

  1. ^ Ata at Ethnologue (18th ed., 2015)
  2. ^ Hammarström, Harald; Forkel, Robert; Haspelmath, Martin, eds. (2017). "Pele-Ata". Glottolog 3.0. Jena, Germany: Max Planck Institute for the Science of Human History.