Gjuha Keresan

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Keresan / kəriːsən /, gjithashtu Blej / kɛrɪs /, është një grumbull dialektësh i folur nga njerëzit Pueblo në New Mexico. Varietetet e secilit prej shtatë Pueblos Kanë janë të kuptueshme reciprokisht me fqinjët e saj më të afërt. Ekzistojnë dallime të rëndësishme mes grupeve perëndimore dhe lindore, të cilat zakonisht numërohen si gjuhë të ndara.[1]

Burimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ http://www.census.gov/hhes/socdemo/language/data/acs/SupplementaryTable1_ACSBR10-10.xls