Gjuha Kreyòl

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Është gjuha zyrtare e Haitit . Ajo flitet nga rreth 12 milion banorë duke përfshirë të gjithë haitianët dhe emigrantët, dhe nga njerëzit që banojnë në Bahamas, Kanada, etj. Shkruhet me shkrim latin.