Jump to content

Gjuha Warao

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Warao (i njohur gjithashtu si Guarauno, Guarao, Warrau) është gjuha amtare e popullit Warao. Një gjuh e izoluar, është folur nga rreth 28,000 njerëz kryesisht në veriun e Venezuelës, Trinidad dhe Tobago, Guajana dhe Suriname. Është e dukshme për rendin e tij të pazakontë të fjalës-subjekt-folje.[1]

  1. ^ "Warao" Arkivuar 27 shtator 2013 tek Wayback Machine. www.jorojokowarao.de. Marrë 2013-09-22.