Jump to content

Gjuha glosa

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Glosa është një gjuhë artificiale e krijuar nga Ronald Clark dhe Wendy Ashby1972.

Na parenta in urani:
na volu; tu nomina gene honora,
tu krati veni e
tu tende gene akti epi geo homo in urani.
Place don a na nu-di na di-pani
e tu pardo na plu mali akti;
metri na pardo mu; qi akti mali a na.
E ne direkti na a u proba;
sed libe na ab mali.
Ka tu tena u krati, u dina
e un eufamo pan tem.
Amen.

Lidhje të jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]