Jump to content

Gjuha indoneziane

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Indonesian
RajoniIndonezia
Familje gjuhësore
Default
  • Gjuha indoneziane
Statusi zyrtar
Gjuhë zyrtare në
Indonezia
Rregulluar ngaPusat Bahasa
Kodet gjuhësore
ISO 639-1id
ISO 639-2ind
ISO 639-3

Gjuha Indoneziane (indonezishtja) flitet në Indonezi dhe Timorin lindor. Kjo gjuhë ka për përdorim alfabetin latin dhe i takon familjes Austroneziane, Malajo-Poloneziane. Flitet nga 200 milionë banor. U shpall si gjuhë zyrtare në Indonezi më 1945.