Gjuha moldave

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Gjuha moldave
Flitet në: Moldavi
Vendi:
Numri i folësve:
Renditja:
Familja:
Grupi:
Statusi Zyrtar
Gjuhë zyrtare e:
Rregullohet nga:
Kodet e gjuhës
ISO 639-1
ISO 639-2
SIL


Gjuha moldave (moldavishtja) është gjuha që flitet nga ... folës. eshte gjua zyrtare ne Moldavi dhe dallon nga dialektet lindore te rumanishtes vetem nga fjalete ehuazuara nga rusishtja dhe prej neologjizmave