Gloria Steinem

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Steinem (1972)

Gloria Steinem,lindur më 25 mars 1934 është feministe amerikane, gazetare dhe aktiviste politike sociale, e cila u bë e njohur si udhëheqëse dhe zëdhënëse e lëvizjes feministe amerikane në fund të viteve 1960 dhe fillim të viteve 1970.

Steinem ishte një kolumnist për revistën e Nju Jorkut dhe një bashkë-themelues i revistës Ms. Në vitin 1969, Steinem botoi një artikull, "Pas pushtimit të zi, Çlirimit të Grave", i cili e solli atë në famë kombëtare si një udhëheqës feminist. Gloria Steinem duke folur me përkrahësit në Samitin e Grupeve të Grave së bashku në Unionin e Karpentjerëve në Phoenix, Arizona, shtator 2016. Në vitin 2005, Steinem, Jane Fonda dhe Robin Morgan bashkë-themeluan Qendrën e Mediave të Grave, një organizatë që punon "për t'i bërë gratë të dukshme dhe të fuqishme në media". Steinem aktualisht udhëton ndërkombëtarisht si organizatore dhe ligjëruese dhe është një zëdhënëse e mediave për çështjet e barazisë.