Jump to content

God Save the Queen

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

"God Save the Queen" (alternativa "God Save the King") (Shqip: "Zot mbroje Mbretëreshën") është një himn që përdoret në një numër vendesh. Ai është himni kombëtar i Mbretërisë së Bashkuar dhe territoreve e dominioneve të saj ; ai është gjithashtu një nga të dy himnet kombëtare të Ishujve Kajman dhe të Zelandës së Re (që nga viti 1977) dhe himni mbretëror i Australisë (që nga viti 1984), Kanadasë (që nga viti 1980), Gjibraltarit, Xhamajkës, dhe Tuvalu-s.

Versioni Standard në Anglisht[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

God save our gracious Queen,
Long live our noble Queen,
God save the Queen:
Send her victorious,
Happy and glorious,
Long to reign over us:
God save the Queen.


O Lord, our God, arise,
Scatter her enemies,
And make them fall.
Confound their politics,
Frustrate their knavish tricks,
On Thee our hopes we fix,
God save us all.


Thy choicest gifts in store,
On her be pleased to pour;
Long may she reign:
May she defend our laws,
And ever give us cause
To sing with heart and voice
God save the Queen

Përkthimi në Shqip[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Zot mbroje Mbretëreshën tonë të hijshme,
Rroftë Mbretëresha jonë fisnike,
Zot mbroje Mbretëreshën:
Dërgoje atë fitimtare,
Të gëzuar dhe e të lavdishme,
Që gjatë ajo të mbretërojë mbi ne:
Zot mbroje Mbretëreshën.


O Zot, Perëndia ynë, ngrihu,
Shpartallo armiqtë e saj,
Dhe bëji ato të përmbysen.
Ngatërrohu politikën e tyre,
Asgjëso marifetet e tyre të pandershme,
Mbi Ty ne varim shpresat tona,
Zot na mbro të tërëve.


Me dhuratat e tua më të çmuara,
Asaj silli lumturi;
Gjatë ajo mbretëroftë:
Ligjet tona ajo mbroftë,
Dhe gjithnjë na dhëntë shkas
Që të këndojmë me zemër dhe gaz,
Zot mbroje Mbretëreshën.


Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]