Gordon Allport

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Gordon Allport
Gordon Allport.gif
Emri Gordon Willard Allport
Lindja 11 nëntor 1897
Vendlindja Montezuma, Indiana
Vdekja 9 tetor 1967
Vendvdekja Cambridge Massachusetts
Era Shekulli XIX-XX
Rajoni Psikolog Amerikan

Gordon Allport (11 nëntor 1897 - 9 tetor 1967) është psikolog amerikan. Allport ishte një nga psikologët e parë të cilët u fokusuan në studimin e personalitetit. Ai kontribuoi në krijimin e shkallës së vlerave. Në veprimtarimë e tij studimore, theksoi individualitetin e sejcilit si një i tillë i vetëm dhe i papërsëritshëm si dhe rëndësinë e aktualitetit të kontekstit kundrejt të së shkuarës, në kuptimin e personalitetit.