Gore Vidal

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Gore Vidal lindi më 3 tetor 1925, dhe vdiq më 31 korrik 2012 në Los Anxhelos në SHBA, shkrimtar amerikan, dramaturg dhe analist. Vidal ka qenë i njohur për romanet e shumëshitura, si “Burr” dhe “Myra Breckenridge”, për dramën “The Best Man”, ashtu si edhe për ese në politikë, letërsi, seks dhe fe.