Jump to content

Granulocite euzinofile

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Granulocite euzofile

Granulocite euzinofile apo dhe shkurt euzinofile jenë pjesë të leukocitëve. Ato përbëjnë rreth 3 - 5% të pasqyrës së gjakut dhe janë qeliza që marrin pjesë në imunitetin. Emërtimi i tyre bazohet në pigmentin e ngjyrës Eozinë, me të cilën dhe e merr ngjyrën.