Jump to content

Granulocite neutrofile

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Granulociti neutrofil i ri
Granulocite neutrofile të segmentuara

Granulocite neutrofile janë pjesëza të rruzave të bardha të gjakut (Leukocite) dhe përbëjnë diku 50%-65% të qelizave në pasqyrën diferenciale të gjakut. Varësisht nga forma e bërthamës së qelizës, ato ndahen në qeliza bërthamore të reja si dhe në ato qeliza të bërthamore të segmentuara të pjekura. Granulocitet neutrofile përmbajn një numër të madh të granuleve. Bëhet fjalë për lizozomet.