Grundig AG

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Shoqëria Aksionare "Grundig" (Grundig AG) është një ndër sipërmarrjet më të mëdha evropiane në sektorin e elektronikës argëtuese dhe koncerneve elektronike. Grundigu është themeluar nga Max Grundigu1972 me seli në Feurth. Formimi i saj u bë duke i përmbledhur në të disa fira që i kishte themeluar Grundiku. Aksionari më i madh ishte Shoqëria "Max Grundig" e themeluar më 1970.