Guri i Filozofit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Guri i filozofit - veprimtaria e alkimisteve u gjend ne nje kolaps te vertete ateher kur ata filluan te bejne perpjekje per te zbuluar nje gur, te cilin e quajten “gur filozofal”. Ky gur do te kishte vetine e mrekullueshme te shnderronte metalet e zakonshme ne metale te qmueshme,te sheronte semundjet,t’i kthente njeriut rinine dhe t’ia zgjaste jeten.