Jump to content

High Definition

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga HDTV)

High Definition (HD) është një lloj formati video i cili ndryshon nga formati i zakonshëm DVD. Ky format ka rezolucion më të madh, për një paraqitje më të bukur të figurës.

Ky format i ka fillimet e tij në vitet 1980 në SHBA.
High definition ka rezolucion prej 1280x720 deri në 1920x1080 dhe Ultra High Definition që shkon 4092x2304