DVD

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
dhjathtas

DVD (Digital Versatile/Video Disc) është një medium për inçizimin e imazheve lëvizëse dhe vidio dhe duket si CD, por ka më shumë kapacitet dhe ka dal si zëvendësues i VHS (Video Home System). DVD më së shumti përdoren për filma artistik.

Llojet e DVD[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Tipi i DVD Akronim Përshkrimi
DVD - vetëm për lexim(read only meory) DVD-ROM Ruan të dhëna, fragmente bashkëvepruese, audio dhe video,që mbështeten në DVD video dhe kompjuter format.
DVD - random Acces memory DVD-RAM Disk me mundësi të inçizimit, ngjajshëm me diskun, me mundësinë e rishkrimit rreth në 100 herë.
DVD Video DVD-V Read only DVD format që përdoret vetëm për filma
DVD Recortable DVD-R Inçizon një herë, depo për filma dhe të dhëna

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]