Standardi ndërkombëtar

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Standardi - është specifikimi teknik, i miratuar nga Agjencia për Standardizim e Shteteve, për përdorim të vazhdueshëm, aplikimi i të cilëve është i paobligueshëm dhe shërben si dokument për arritjen e nivelit të cilësisë. [1]

Zakonisht pas arritjes së standartit të një produkti nga shumica e prodhuesve përbrenda një tregu atëherë në bazë të ati standarti përcaktohet minimumi i nivelit të produktit përkatës që mund të qarkulloj përbrenda ati tregu.

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ LIGJI PËR STANDARDIZIMIN Në amëzën assembly-kosova.org Arkivuar 27 shtator 2007 tek Wayback Machine