Hans Fischer

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Hans Fischer

Hans Fischer lindi më 27 korrik 1881 në Höchst am Main dhe vdiq më 31 mars 1945 në München. Ishte kimist gjerman, dhe mjek. Në vitin 1930 u shpërblye me çmimin Nobel, në lëmin e kimisë, për punën e tij që ka bërë 'mbi ndërtimin strukturor të gjakur dhe të substancave të ngjyrave të bimëve si dhe për sintezën e Hemin' (?).